donderdag, oktober 17

Recept: Fruity shake


 Laatst kreeg ik het idee om een door Starbucks geinspireerde shake te maken. Ik ben enorm fan van Strawberries & Crème frappuccino maar deze is best duur. Toen ben ik op dit recept gekomen. Het is heel simpel, makkelijk en goedkoop. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan verder!
Voor dit recept heb je niet heel veel nodig. Ik heb geen precieze hoeveelheden. Dit moet je een beetje op gevoel doen. Wat je in ieder geval nodig hebt is je favo fruit. Ik gebruik hiervoor diepvries fruit van de Albert Heijn in de varianten aardbei en zomerfruit.

Ook heb je melk nodig. Ik gebruik hiervoor volle melk omdat de smaak dan romiger wordt. Als je het wat gezonder wilt houden kan je ook halfvolle of magere melk gebruiken. Een ander ingrediënt die niet van noodbelang is, is slagroom. Het voegt toch wat toe aan de smaak, het maakt het romiger en voller van smaak. Als je er niet van houd, hoeft het natuurlijk niet, het is optioneel.


Ook heb ik er suiker aan toegevoegd om het wat zoeter te maken. Ik raad je aan dit wel te doen. Zonder de suiker vond ik het nogal flauw en smaakloos smaken. Wat je verder nog nodig hebt is een blender (die ook bevroren dingen kan blenden) en een glas.

Hoe ga je dit bereiden?
stap 1. Doe de slagroom in de blender en blend dit heel eventjes tot het wat opgeklopt is.
stap 2. Nu voeg je de suiker toe. Ik doe het op gevoel, ongeveer 2 schepjes. Ook doe ik er nu ongeveer 4 aardbeien in. Bij het zomerfruit gewoon een handje, aangezien er grotere en kleinere stukjes inzitten. Dan tot slot nog een scheutje melk erbij zodat het wat vloeibaarder wordt.
stap 3. Blend het op de hoogste stand tot alles vloeibaar is en er geen stukjes meer inzitten.


And that's it. Doe het in een leuk glas en genieten maar. Het is een echte aanrader en kost maar enkele minuten om te maken. Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hmmmm ik hou er zo van! Het fruit van de AH uit de diepvries is er ideaal voor :D

    BeantwoordenVerwijderen