zaterdag, november 23

5 Tips voor het verzorgen van je okselhuid


(1) July 2012

Iedere dag besteed je uren aan je verzorging. Je tanden poetsen, douchen etc. Je gebruikt wel honderd verschillende smeerseltjes en je hebt een tal aan heerlijke douchegels en bodylotions. En hoe zit het met je oksels? Je oksel huid is erg dun en gevoelig. Zeker na het scheren kan het erg geirriteerd en/of droog zijn. Het is belangrijk om je oksel dus ook goed te verzorgen. In dit artikel vertel ik je hoe!

Untitled | Flickr - Photo Sharing!
1. Scheer niet te vaak. Iets wat echt een van de grootste oorzaken is van een geïrriteerde okselhuid is scheren. Natuurlijk wil je geen oerwouden onder je armen, maar het is nou ook weer niet nodig om iedere dag een scheermes langs te halen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de snelheid van de groei van je okselhaar, maar als het niet te erg is, sla dan eens een dag of één, twee over. Dit zal een groot verschil uitmaken.

2. Als je ze scheert, verzorg ze daarna dan goed. Natuurlijk kan je er vrijwel niet aan ontkomen je oksels af en toe te scheren. Dit is ook helemaal niet erg, als je ze dan maar goed verzorgt. Gebruik na het scheren een lekkere dikkige of vettige crème onder je oksels en laat deze goed intrekken. Zo heeft je huid in ieder geval nog wat extra moisture.

Untitled

3. Scrub en maak schoon. We gebruiken iedere dag wel deo onder onze oksel, wat natuurlijk helemaal niet erg is. Maar wat wel belangrijk is, is dat je zorgt dat je het er ook af haalt. Je haalt tenslotte ook iedere dag je makeup eraf nietwaar? Als je doucht zorg dan dat je ook je oksels mee wast, en af en toe kun je ze ook eens scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en restjes deoderant en dergelijke.

4. Gebruik een goede verzorgende deoderant. Deoderant is een fijn product dat helpt tegen zweten en nare luchtjes. Maar wat het ook kan doen/doet is je okselhuid verzorgen. Gebruik daarom een deoderant met een voedende en verzorgende werking. Zo voed je de huid, verzorg je het en voorkom je nare geurtjes en zweten. En dat alles in één keer!

Innkjøp! (aurora)

5. Be gentle. Dit is denk ik wel een van de belangrijkste tips. Als je je scheert onder je oksels, je scrubt of je wast, zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet. Natuurlijk is het goed om de bebossing te verminderen en het schoon te houden maar ga voorzichtig te werk. Al met al is de huid er gevoelig en snel geirriteert, zorg er daarom voor dat je een goede scheergel/schuim gebruikt voor het scheren en dat als je scrubt je het subtiel doet.

Ten slotte heb ik nog wat producten die ik aanraad voor het verzorgen van je oksels, producten die ik er zelf voor gebruik en erg fijn vind. Voor het insmeren van mijn oksels (wat ik na het scheren doe) gebruik ik graag de Nivea soft crème. Dit is een grote pot van Nivea wat geschikt is voor heel je lichaam. Voor deoderant gebruik het liefst deos van Dove. Deze claimen extra verzorgend te zijn. Ik gebruik voor 's ochtends een stick uit de fresh collectie en voor na het douchen de roller van dezelfde serie.

Dit waren alweer 5 tips om je okselhuid goed te verzorgen en irritatieloos te houden. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad en het interessant vinden!

3 opmerkingen:

  1. Echt het beste artikel wat ik vandaag gelezen heb! Je fotografeert ook mooi! Ik volg je nu :) XX

    BeantwoordenVerwijderen