vrijdag, november 29

Facemist battle: The Bodyshop VS. Oriflame


 Een facemist is een heel erg handig product waarmee je je makeup als het ware kan 'setten'. Het zorgt ervoor dat het langer blijft zitten en dat het wat natuurlijker oogt. Ik zelf ben enorm fan van facemists en gebruik ze dan ook iedere dag. Vandaag laat ik jullie mijn 2 favoriete facemists zien!

Als aller eerste de Oriflame Optimals Oxygen Boost Facemist. Deze facemist beloofd refresend te zijn voor de huid en je huid weer nieuwe energie te geven. Ook is het geschikt voor alle huidtypen. De mist zit in een lange doorzichtige fles met een spraykopje en bevat 150 ml

Wat ik fijn vind aan deze facemist is dat hij mijn makeup er erg natuurlijk uit laat zien zonder mijn huid erg te laten glanzen. Ook is de geur aangenaam. Met het 'energizing/refreshing' gedeelte ben ik het niet echt eens. Deze spray doet niet veel speciaals voor mijn huid, het heeft er eigenlijk vrij weinig effect op. Ik gebruik het dan ook niet speciaal voor mijn huid, maar toch.

Wat ik wel minder vind aan deze spray is dat na een spraytje er heel erg veel vloeistof uitkomt. Heel je gezicht is dan doorweekt, alsof je door de regen hebt gefietst! Het zou fijner zijn als dat wat subtieler geweest was, dan zou het ook wel sneller intrekken.

Deze Oriflame Optimals Oxygen Boost Facemist bevat 150 ml en is helaas niet meer te verkrijgen via de website. Op de Oriflame website zijn wel nog vergelijkbare facemists te koop!Dit is mijn oude vertrouwde Vitamine E facemist van TBS. Een klein lichtroze flesje en wederom met een spraykopje. Deze spray is wederom geschikt voor alle huidtypen en gemaakt om de huid te voeden.

Deze spray is erg fijn omdat de spray erg subtiel en licht is, en dus ook snel intrekt. De spray laat mijn makeup er goed uitzien, en ik heb het gevoel dat deze ervoor zorgt dat mijn makeup langer blijft zitten dan bij de Oriflame mist.

Wat wel jammer is, is dat deze spray te voedend is voor mijn huid. Als ik deze heb gebruikt moet ik erna poeder aanbrengen en begin ik binnen notime weer te glanzen. Dat vind ik zeker een nadeel en is ook een van de redenen dat ik liever de Oriflame facemist gebruik.

Deze The Body Shop facemist bevat 100 ml en kost €12,-.

Al met al denk ik dat de winnaar van deze battle de Oriflame facemist is. Er zit meer in en hij maakt mijn huid minder vet. Dat vind ik toch een erg belangrijk punt. Toch is de TBS facemist alles behalve slecht! Het zijn en blijven beide 2 grote favorieten. Wat is jullie favo facemist?

3 opmerkingen:

 1. Mij lijkt de facemist van the Body Shop fijner! Maar dat komt ook doordat mijn huid wel veel voeding nodig heeft. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt beiden goed. XO

  p.s. op mijn blog mag ik twee armbandjes weggeven! klik hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne reviews! Ik gebruik at the moment geen facemist.

  BeantwoordenVerwijderen