dinsdag, november 19

My haircare routine


Zelf ben ik niet zo een haarspecialist. Ik doe niet zoveel met mijn haar, meestal borstel ik het gewoon en doe een speltje in. Toch leek het me leuk om een keer te laten zien wat ik gebruik voor mijn haar. Ik heb zelf erg dun en weinig haar dat heel erg snel vet wordt. Daarom was ik het iedere dag. Ik weet dat dit slecht is, maar ik heb het een tijdje geprobeerd om de dag maar het werkte echt niet voor mij.
Als aller eest, mijn favoriete shampoo. Deze shampoo gebruik ik nu al een aantal jaar en is een van de enige die echt goed is voor mijn haar. Het is de Guhl Luchtig & Fris shampoo. De shampoo is groen van kleur en claimt het haar te reinigen en het vet-worden process te vertragen. Het zou ervoor zorgen dat je haar en hoofdhuid luchtig en fris aanvoelt. Natuurlijk zijn dit redelijk veel beloftes. Het zorgt er naar mijn mening in ieder geval voor dat mijn haar aan het eind van de dag nog niet heel erg vet is dat ik nergens meer naartoe kan. Daarom ben ik hier erg tevreden over. Hij reinigt mijn haar goed, niet heel erg speciaal, maar wel fijn.


Het volgende zijn mijn conditioners. Ik gebruik verschillende conditioners en het ligt vooral aan waar ik zin in heb welke ik gebruik. Om te beginnen de L'oréal Elvive Nutri-Gloss Light. Deze conditioner is speciaal voor heet dat snel vet aanvoelt claimt L'Oréal. Deze conditioner staat standaard in de douche, en als ik geen zin heb ik allerlei poespas neem ik deze. Hij maakt m'n haar glad en zacht. Toch wordt het uiteindelijk wel vet, maar dat heb ik met alles.

De volgende is de John Frieda Frizz-Eaze Straight Ahead Conditioner. Een hele mond vol. Dit is al mijn tweede tube van de conditioner en ik vind 'm erg fijn. Deze houd mijn pluizige haren wel redelijk in bedwang. Het is niet de goedkoopste conditioner, maar ik vind 'm wel prima z'n werk doen.

De laatste is de Brilliant Brunette Enhancing Conditioner. Deze conditioner is speciaal gemaakt voor bruin haar. Dit is denk ik van de drie conditioners toch wel mijn favoriet. Ik vind 'm lekker ruiken en hij maakt m'n haar het aller zachtst. Toch kan ik hem niet te vaak gebruiken wegens het vetworden van mijn haar. Daarom gebruik ik 'm maar heel af entoe.

Soms gebruik ik ook nog wel andere conditioners zoals de mini's van Organix die ik had laten zien in mijn Amsterdam haul en een John Frieda conditioner die bij m'n haarverf zat. Toch gebruik ik deze niet super vaak en laat ik ze daarom ook niet zien. Dit zijn de meest gebruikte en favorieten.


Als laatste heb ik nog twee producten die ik af en toe gebruik buiten het douchen om. Als eerste de Body Shop Beautifying oil. Deze doe ik heel af en toe in mijn puntjes als ze erg droog en pluizig zijn. Dit gebruik ik het liefste in nat haar. Ik doe het niet super vaak omdat het een olie is en mijn haar het niet echt aankan.

Het laatste product is de Andrélon droogshampoo in Langer Fris. Deze gebruik ik soms als ik mijn haar te vet vind. Als ik heb uitgeslapen is mijn haar vaak net iets vetter dan normaal. Dan gebruik ik dit product. Ik gebruik het ook soms als ik uit school kom en nog moet werken of als ik 's avonds weg ga. Ik vind de droogshampoo's van Batiste eigenlijk fijner, maar momenteel heb ik deze in huis en hij is ook wel oké.

Verder gebruik ik vrijwel niets anders in mijn haar dan af en toe een heat protector. Ik hoop dat jullie het leuk vonden te lezen en vergeet me niet te volgen op Bloglovin'!

1 opmerking:

  1. Fijn artikel, ik volg je. Volg je terug? :) Je layout is heel mooi trouwens! x

    BeantwoordenVerwijderen